For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Aircoservice, houdt uw neus fris en aandacht scherp tijdens het autorijden.

De airconditioning van uw auto is niet onderhoudsvrij. Een goed werkende airco is belangrijk voor een gezond klimaat in de auto en helpt bij het scherp houden van uw aandacht tijdens het autorijden.

Gezonder autorijden met een goed functionerende airconditioning.

Met betrekking tot de gezondheid voor u en uw passagiers is regelmatig onderhoud van de airconditioning belangrijk. Een niet goed werkend systeem in uw auto kan allerlei gezondheidsproblemen tot gevolg hebben. Denk hierbij aan geïrriteerde luchtwegen, branderige ogen of zelfs een grieperig gevoel.
De kwaliteit van de lucht die u tijdens het autorijden inademt wordt mede bepaald door de airco. Een goed werkende airco staat gelijk aan een betere luchtkwaliteit en gezonder klimaat in de auto.

Veiliger rijgedrag op de weg

Veilig rijgedrag wordt voor een groot gedeelte bepaalt door het vermogen van de bestuurder om snel en accuraat te reageren op acties van mede weggebruikers.
Een goed werkend aircosysteem helpt bij het scherp houden van uw aandacht en stelt u in staat om alerter te reageren op mogelijke gevaren op de weg. Vooral tijdens langere ritten is dit het geval.
Bovendien voorkomt een goed werkende airco dat de ruiten van de auto beslaan. Goed zicht op de weg is belangrijk voor de veiligheid van u en uw passagiers.

Kenmerken van een niet goed functionerend systeem

De airconditioning kan één van de volgende problemen in de auto veroorzaken. Als dit het geval is, is het verstandig om onderhoud te laten doen.
Het duurt erg lang voordat de ramen condensvrij zijn.
Er hangt een muffe geur in de auto.
Tijdens het autorijden krijgt u last van allergische reacties.

Jaarlijks onderhoud aan de airco is een goede manier om bovenstaande problemen te voorkomen.
Service en onderhoud van de airco zorgt bovendien voor minder slijtage en een grotere duurzaamheid van het systeem. De kans is aanzienlijk kleiner dat u in de toekomst een dure reparatie aan uw airco zult moeten laten uitvoeren.

Top