For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Waarom is olie verversen zo belangrijk?

Olie is het belangrijkste smeersel voor de motor. Als de motor een goede smering heeft, zult u dit zeker merken tijdens het starten en rijden. Er kan gesteld worden dat een goede smering van de motor de eerste levensbehoefte van de motor is. Het zorgt voor een soepele draaiing van de onderdelen in uw auto en zorgt eveneens ook voor koeling van de motor.
Aan het tijdig verversen van de olie, zitten een aantal voordelen voor uw auto:

  • Minder gebruik van de brandstof.
  • Minder geluid van de motor.
  • Hogere rijprestaties.
  • Langer plezier van uw auto.

Oliepijl bekijken en bijvullen..

Omdat de levensduur van uw auto voor een groot deel bepaald word door de smering van de motor, is het verstandig om regelmatig het oliepijl te controleren. U doet er verstandig aan om 1 keer per maand de olie te controleren.
Indien u niet weet welke motorolie u moet gebruiken, kunt u het instructieboekje van uw auto raadplegen of neemt contact op met de garage, deze kunnen u voorzien van goed advies.
Als de pijlstok onder het minimum staat, dient u de olie bij te vullen. Laat de olie 1 keer per jaar controleren bij de garage of de olie nog in orde is voor gebruik. De garage bekijkt dan de kwaliteit van de olie, oliefilter en of de olie aan verversing of vervanging toe is. Het kan ook gebeuren dat de oliefilter vervangen moet worden. Het handigste is om het oliepijl te laten controleren met de APK, zo weet u zeker dat in ieder geval 1 keer per jaar het oliepijl goed word gecontroleerd.

Olie vervangen.

Indien het olie van uw auto vervangen moet worden, kunt u een afspraak maken bij de garage. Vervang de olie nooit zelf, maar laat dit door iemand van de garage doen. Ook kunnen ze u goed advies geven over het gebruik van de juiste olie.

Top